> Over "De Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)"
> Betrokken partijen
> Besloten omgeving GLI
Info over het project
Voor wie is 'GLI'?
Een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is een programma voor mensen met overgewicht of obesitas. Een GLI is gericht op een gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden. GLI is echter niet geschikt voor iedereen met overgewicht. Verzekerden met een BMI vanaf 25 én een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of een verhoogd risico op diabetes 2 en verzekerden met een BMI vanaf 30 komen in aanmerking voor GLI.
Waarom 'GLI'?
Overgewicht kan voor gezondheidsproblemen zorgen. Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) richt zich op het verbeteren van de gezondheid door het aanpassen van de leefstijl. De leefstijl gaat over het gedrag rond voeding, bewegen en ontspanning. Het doel is onder andere afvallen en een betere kwaliteit van leven. Samen is het vaak makkelijker en veel gezelliger. Zeker als er iemand is die je helpt, zoals de leefstijlcoach.
Hoe werkt 'GLI'?
Het programma gezonder leven en meer bewegen heet: De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). De opbouw bestaat uit een intake gevolgd door coaching in individuele gesprekken en groepsbijeenkomsten. Het is een intensief tweejarig traject voor volwassenen met een matig of sterk verhoogd Gewichtsgerelateerd Gezondheid Risico (GGR). Dat betekent een Body Mass Index (BMI) boven de 30 of een BMI boven de 25 met verhoogd risico op chronische aandoeningen. De huisarts of medisch specialist stelt dit vast. De GLI vergt voor mensen met een licht verstandelijke beperking een intensievere aanpak, zowel in de intake fase als qua begeleiding en blijvende motivering.
In dit project willen we de bereikbaarheid van de GLI voor mensen met een psychische kwetsbaarheid vergroten omdat met name de noodzaak van leefstijlinterventies in zorg en ondersteuning voor deze doelgroep van wezenlijk belang is. Bij de vormgeving van de GLI voor de doelgroep wordt gezorgd voor een extra veilige vertrouwde omgeving.
Looptijd en context van het project
Begin 2021 t/m eind 2023
Ontwikkelingen van dit project
{"tabBasic":{"type":"items","title":"Ontwikkelingen van dit project","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"3","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-globe","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":true,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"230568"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":true,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":true,"carouselCount":"3","carouselShowImages":false,"carouselSlideshow":true,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}
Wilt u toegang tot de werkgroep dan kunt u zich hier aanmelden.
Naar de werkgroep