> Over "GMAP 2022"
> Betrokken partijen
> Besloten omgeving
> Openbare documenten
> Nieuws en ontwikkelingen
Info over het project
Voor wie is de 'GMAP 2022'?
- Inwoners van een asielzoekerscentrum
- Jeugd tot 18
- Keten acute psychiatrie en verslavingszorg
- Keten acute psychiatrie en verstandelijke beperking
- Keten acute psychiatrie en ouderenzorg
Aanleiding voor de 'GMAP 2022'
In het kader van de implementatie van de Generieke Module Acute Psychiatrie (GMAP) en de financiering van de acute GGZ (18+) tot maximaal 3 dagen, heeft elke acute GGZ-regio vanaf 2020 een regioplan opgesteld. Het voorliggende regioplan acute GGZ Groningen 2022 is een actualisatie van het regioplan voor 2021. De tekst is geactualiseerd en geëvalueerd met relevante ketenpartners aan de hand van de speerpunten voor 2021. We beschouwen het regioplan als een werkdocument.
Hoe werkt 'GMAP 2022'?
We maken voor 2022 onderscheid in kritische randvoorwaarden en speerpunten. Met kritische randvoorwaarden bedoelen we zaken die, voor een goed functioneren van de acute keten, ingeregeld en afgestemd moeten zijn. Dit gaat om verbetering en onderhoud. Speerpunten zijn door de deelnemers van de acute keten gezamenlijk geformuleerde ambities voor de toekomst. Dit gaat meer om vernieuwing en co-creëren.
Waarom de 'GMAP 2022'?
De eerste representerende Zorgverzekeraar (Menzis) en de gemeenten trekken al langere tijd samen op in een streven naar een integraal domein overstijgende benadering in de regio, voor alle burgers en hun leefwereld. Vanuit die context bekeken is de acute GGZ één van meerdere domeinen die daar deel van uitmaakt. Dit domein komt vooral in beeld bij burgers met een psychische kwetsbaarheid. In het meerjarenprogramma (MJP) GGZ/mensen met psychische kwetsbaarheid zijn programmadoelen voor primaire en secundaire preventie en minder recidive opgenomen. In het Regioplan, waarbij de aanleiding en prioriteit nu bij de acute psychiatrie ligt, is het van belang om deze brede context voor ogen te houden.
Vind hier het volledige regioplan van 2021.
Ontwikkelingen van dit project
{"tabBasic":{"type":"items","title":"Ontwikkelingen van dit project","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"3","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-globe","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":true,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"230842"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":true,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":true,"carouselCount":"3","carouselShowImages":false,"carouselSlideshow":true,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}
*Werkt een link niet? Dit kunt u ons hier laten weten.