> Over "Opzet regionale crisisdienst"
> Betrokken partijen
> Besloten omgeving
> Documenten
Info over het project
Omarmen van de landelijke hulpkaart
Voor wie is 'Crisiskaart vs Hulpkaart'?
De hulpkaart is geschikt voor mensen van alle leeftijden waarbij sprake is van onbegrepen gedrag, oftewel psychisch kwetsbare personen (PKP). De kaart is voor iedereen inzetbaar.
Waarom 'Crisiskaart vs Hulpkaart'?
Wanneer iemand in het bezit is van een Hulpkaart kan er sneller gehandeld worden, staat een wet zoals de AVG niet in de weg en helpt het zowel de hulpverleners als de kaarthouder in de bejegening van de persoon in kwestie. Dit alles kan ervoor zorgen dat de maatschappelijke betrokkenheid kan worden vergroot voor de gebruiker van de hulpkaart.
Hoe werkt 'Crisiskaart vs Hulpkaart'?
Gebruikers leggen op de Hulpkaart vast hoe anderen het best met hen om kunnen gaan in situaties waarin ze zelf de regie even kwijt zijn. De weergegeven informatie op de hulpkaart zorgt ervoor dat iedereen die de Hulpkaart leest meteen weet hoe te handelen, zodat zaken niet onnodig uit de hand lopen. Een voorbeeld van de hulpkaart vindt u hier.
Looptijd van het project
Het project is gestart in 2021 en loopt t/m 2023. Dit project komt uit het programma van het MJP.
Aanleiding
Preventie en herstel van psychische problemen zijn onderdeel van het MJP. Vanuit het MJP is de vraag ontstaan om de regionale crisiskaart die begin 2018 is verspreid in de gemeente Groningen te evalueren. Bij deze regionale crisiskaart ligt de focus op herstel wanneer psychische problemen zijn geconstateerd. Met name het bieden van de juiste hulp in noodsituaties.
Conclusie van het onderzoek
Uit onderzoek is gebleken dat er weinig bekendheid was over de regionale crisiskaart en is er in januari 2021 een adviesrapport geschreven. Hierin werd onder andere gesproken over de mogelijkheid om aan te sluiten bij de landelijk georganiseerde crisiskaart en werden er aanbevelingen gedaan om de landelijke hulpkaart te implementeren. In verband met de privacywetgeving AVG en naamgeving is er echter besloten niet aan te sluiten op de landelijk georganiseerde crisiskaart maar om de landelijke hulpkaart te implementeren. Zie hier het adviesrapport.
Ontwikkelingen van dit project
{"tabBasic":{"type":"items","title":"Ontwikkelingen van dit project","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"3","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-globe","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":true,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"227463"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":true,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":true,"carouselCount":"3","carouselShowImages":false,"carouselSlideshow":true,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}
*Werkt een link niet? Dit kunt u ons hier laten weten.